گوناگون

حل مشکل چکه کردن سماور و کتری

شیر سماور همچون انواع و اقسام دیگر شیرآلات دارای قطعات گوناگون و ظریفی می باشد که خرابی هر کدام از

کد خبر : 3512
جمعه 11 اسفند 1402 - 12:00

شیر سماور همچون انواع و اقسام دیگر شیرآلات دارای قطعات گوناگون و ظریفی می باشد که خرابی هر کدام از آنها میتواند دلیلی بر نشتی و چکه کردن آن باشد البته ساختار آن بسیار ساده است بنابراین تعمیر آن نیز به مراتب خیلی ساده تر از سایر شیرآلات خواهد بود و چنانچه ابزارهای مناسب در منزل وجود داشته باشد می توانید به راحتی این مشکلات را رفع و رجوع کنید. در ضمن این مشکل در بین سماور و کتریهایی که شیر دارد مشترک است.

شل شدن پیچ شیر 

شل شدن پیچ شیر سماور یکی از دلایل چکه کردن شیر سماور است که این مشکل بیش از هر چیز ناشی از شل شدن پیچ شیر می باشد. بنابراین می توان با سفت کردن پیچ شیر این مشکل را رفع کرد که این کار با استفاده از یک پیچ گوشتی و آچار کوچک میسر می باشد.

استاندارد نبودن آب بندی 

نکات مهمی که در هنگام خرید سماور باید به آن توجه داشته باشید قرار گیری زاویه شیر با کاسه آن در یک راستا می باشد چرا که این نکته از مهم ترین استانداردهای سماور می باشد و نشان دهنده آب بندی اصولی شیر است. چنانچه سماور فاقد این ویژگی باشد احتمال اینکه به زودی به تعمیر نیاز داشته باشد بالا است.

ایراد در بدنه 

بعضی مواقع امکان دارد چکه کردن آب ناشی از ایرادی که در بدنه سماور وجود دارد باشد. مشکل رایجی که در این زمینه تجربه شده است چکه کردن آب از کف سماورهای برقی می باشد که از دلایل اصلی آن وجود ایراد در واشرهای آب بندی المنت سماور برقی می تواند باشد.

برخلاف زمانی که نشتی به قسمت اتصال قطعات مربوط می شود گاهی نیز امکان دارد که لوله شیر آب سوراخ شده و یا صدمه دیده باشد و در نهایت باعث شود که آب از آن چکه کند که در این صورت باید لوله شیر هرچه زودتر تعویض شود.

واشر نداشتن شیر

نکته مهمی که مخصوصاً در سماورهای قدیمی رایج است فقدان واشر در شیر سماور می باشد بنابراین چنانچه پس از خرید سماور متوجه چکه کردن شیر آب آن شدید بدانید که به خاطر نداشتن واشر در شیر آن می باشد و فقط با اضافه کردن یک واشر حتی در سماورهای قدیمی می توانید مانع این چکه کردن بشوید.

آموزش قدم به قدم تعمیر شیر آب 

برای هر یک از عواملی که پیش از این برای چکه کردن شیر سماور اشاره شد راه حل هایی وجود دارد. بنابراین پس از اینکه به طور دقیق علت چکه کردن را بررسی کردید می توانید از روش هایی که در ادامه برای تعمیر سماور منزل ارائه شده است به کار بگیرید.

در اغلب مواقع پیچاندن شیر یک سماور نو کمی سخت است و برای همین در چنین شرایطی اکثر مصرف کنندگان با شل کردن پیچ آن ، از دشواری آن می کاهند ، اما بسیاری از آنها از اندازه شل کردن آن اطلاعی ندارند که امری بسیار مهم است. چنانچه مشکل چکه کردن شیر آب سماور از شل بودن بیش از حد آن است شما با کمک ابزارهای ساده ای مثل پیچ گوشتی یا آچار به راحتی می توانید آن را به حالت قبل و استاندارد خود در بیاورید.

وجود واشر کمک بسیار بالایی در آب بندی شیر می کند ، پس برای اینکه شیر سماور را تعمیر کنید حتماً به وضعیت واشر در شیر توجه نمایید. چنانچه واشر نداشت، می توانید با خرید یک واشر مناسب مشکل را برطرف کنید و چنانچه واشر آن مستهلک و خراب شده باشد با تعویض آن می توانید هزینه اضافی تعمیر یا تعویض شیر سماور را از دوش خود بردارید.

چنانچه ایراد از آب بندی باشد و قرارگیری کاسه و نری در یک راستا نباشد پیشنهاد می کنیم پیچ شیر را شل کرده و سپس اقدام به اصلاح زاویه قرارگیری آن بکنید تا مشکل برطرف شود ولی باید بدانید که این راهکار موقتی می باشد، پس توصیه می کنیم در صورت این که چنین مشکلی مشاهده کردید از همان ابتدا که سماور را می خرید از فروشنده یا سازنده سماور درخواست کنید تا شیر را برای تان تعویض کند.

اگر مشاهده کردید که نشتی به بدنه خود سماور مربوط است با تعویض شیر و یا لحیم کاری می توان آن را اصلاح کرد. البته باید شدت خرابی و آسیب آن را بررسی کرده و بعد اقدام کنید چراکه امکان دارد رسوبات یا خاک اره ای در داخل لوله باشد و فقط با یک بار تمیز کاری و باز کردن شیر مشکل رفع شود.

روش های پیشگیری از چکه کردن شیر 

برای پیشگیری از چکه کردن شیر سماور قبل از هر چیزی باید با شیوه استفاده صحیح از سماور را به خوبی آشنا باشید و باید بدانید بهترین عملکرد مراقبت از آن به نحوی که دیگر نیازی به تعمیر نداشته باشد است یا حداقل خیلی دیر این اتفاق بیفتد. پس چنانچه در نمناک اشاره شده است برای اینکه از مشکلات جانبی سماور جلوگیری کنید حداقل ماهی یکبار باید مراحل زیر را انجام دهید:

با کمک یک انبردست مهره زیر شیر سماور را باز کنید.

سپس نری شیر را از آن در بیاورید.

با استفاده از یک دستمال نرم، اقدام به پاکسازی نری بکنید.

از بالا همان جای خالی نری دستمال را وارد آن کرده و از سمت دیگر یعنی پایین آن خارج نمایید تا قسمت داخلی به خوبی تمیز شود.

در مرحله بعدی با استفاده از کمی روغن مایع معمولی خوراکی اقدام به روغن کاری نری بکنید ، سپس آن را در جای خود قرار دهید و بعد چندین بار حرکت رفت و برگشت به هر دو سمت انجام دهید تا قسمت داخلی نیز توسط آن به خوبی روغن کاری شود.

در نهایت شیر را بررسی کنید تا از نداشتن لقی اطمینان داشته باشید و پس از اطمینان مهره را سر جای خود قرار داده و محکم ببندید.

شما با انجام این مراحل باعث می شوید که شیر سماور تان خیلی کمتر و دیرتر نیاز به تعمیر داشته باشد. علاوه بر این روش های پیشگیری ، حتی در صورت نیاز پیدا کردن به تعمیر شما با روش های ساده ای که پیش از این به آنها اشاره شد می توانید با کمی مهارت و بدون اینکه نیاز به تخصص خاصی داشته باشید در منزل شیر سماور را تعمیر کنید.

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *