اسلایدر, جامعه, گوناگون

رعایت این نکات تغذیه‌ای در ماه رمضان ضروری است

روزه‌داران باید در طول شبانه‌روز، سه وعده غذا مصرف کنند که این وعده‌ها شامل افطار، شام و سحر است. در

کد خبر : 4634
سه شنبه 15 اسفند 1402 - 16:27

روزه‌داران باید در طول شبانه‌روز، سه وعده غذا مصرف کنند که این وعده‌ها شامل افطار، شام و سحر است. در این مطلب به ۱۰ نکته برای ارتقای سلامتی در ماه مبارک رمضان اشاره شده است؛

۱. هرگز وعده سحری را حذف نکنید. گرسنگی طولانی می‌تواند در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و احتمال ابتلای به بیماری کرونا را افزایش دهد؛ برخی از افراد تصور می‌کنند که باید هنگام سحر غذاهای پرچرب و پرکالری مصرف کنند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند اما مصرف مواد غذایی پرچرب منجر به تشنگی و کم‌آبی بدن می‌شود.

۲. در فاصله افطار تا سحر، آب بنوشید؛ به‌دلیل طولانی بودن ساعات روزه‌داری، بدن ممکن است دچار کم‌آبی شود؛ نیاز بدن افراد به آب بسته به وزن آن‌ها متفاوت است اما به‌طور کلی می‌توان گفت که افراد با وزن ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم به روزانه دو تا سه لیتر آب و مایعات و افراد با وزن ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم به روزانه سه تا ۳.۵ لیتر آب نیاز دارند؛ می‌توانید نیمی از مایعات مورد نیاز بدن خود را از آب و نیم دیگر را از سایر مایعات مانند سوپ‌های رقیق و کم‌چرب، آب‌میوه‌های طبیعی و غیرصنعتی و شیر تأمین کنید؛ همچنین سالادهای سبزرنگ، آب زیادی برای بدن فراهم می‌کنند.

۳. از مصرف نوشیدنی‌های صنعتی که حاوی قند بالا و فاقد فیبر هستند بپرهیزید و از انواع میوه به‌جای آب‌میوه استفاده کنید؛ همچنین از نوشیدن چای، قهوه و انرژی‌زاها که حاوی کافئین و برای سلامتی مضر هستند، بپرهیزید.

۴. مصرف غذاهای سرخ‌شده، پرچرب، پرادویه و نمک و فرآوری‌شده را در وعده‌های سحری و افطاری به حداقل برسانید.

۵. در وعده سحر از میوه‌های فصل استفاده کنید.

۶. افطار خود را با خرما آغاز کنید.

۷. از نان‌های سبوس‌دار مانند نان جو و جوانه‌ها مانند جوانه گندم، جو، ماش، عدس در وعده‌های سحر و افطار استفاده کنید.

۸. استفاده از حبوبات و آجیل‌ها مانند گردو، بادام، پسته و فندق می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد؛ همچنین مصرف روزانه مغزهایی مانند تخمه آفتابگردان و تخمه کدو … می‌تواند مفید باشد، توجه داشته باشید که آجیل‌ها نباید شور باشند و از خرید آجیلهای باز و فله‌ای بپرهیزید و انواع مغزها و آجیل‌ها را با پوست خریداری کنید.

۹. تأمین پروتئین مورد نیاز بدن از طریق گوشت گوسفندی و تخم‌مرغ که حاوی مواد معدنی نظیر آهن و روی و برخی انواع ویتامین‌ها هستند می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از کم‌خونی و ضعف مؤثر باشد؛ مصرف گوشت گاو و گوساله و مرغ را که دارای طبع سرد هستند کاهش دهید.

۱۰. از پرخوری و درهم‌خوری پرهیز کنید؛ غذا را خوب بجوید؛ بین هر دو قاشق یا هر دو لقمه غذا، مکث کنید و مواد غذایی را بین ۱۶ تا ۴۰ بار بجوید. از مصرف آب بین غذا بپرهیزید.

روزه‌داری باعث افزایش خطر ابتلا به کرونا نمی‌شود

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه روزه گرفتن می‌تواند خطر ابتلا به کرونا را افزایش دهد، وجود ندارد.

وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *